Arşiv

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 5 Sayı 1 (2025)

    Beşinci cildin ilk sayısını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayıda dört araştırma makalesi ve iki kitap incelemesi yayımlanmıştır. Şevval Çoklar Aksu ve Damla Bayraktar Aksel, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk diasporasına yönelik politikalarını incelemektedir. Zeyneb Güşta Arık tarafından kaleme alınan ikinci makale, Fransa’daki Türk diasporasını toplumsal cinsiyet rolleri, din ve kültürel kimlik bağlamında analiz etmektedir. Moh Asmahil Kohan tarafından yazılan üçüncü makale, Türkiye’nin mevcut göçmen yapısını Suriyeli ve Afgan örnekleri üzerinden mercek altına almaktadır. Bu sayının son araştırma makalesinde ise Hilal Erol, Türkiye’deki Afgan sığınmacıların kimlik inşa süreçlerini değerlendirmektedir. Ayrıca, Sueda Nur Ünsal ve Ebru Bayramoğlu tarafından yazılmış iki kitap incelemesini de bu sayıda bulabilirsiniz.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 4 Sayı 2 (2024)

    TJDS dördüncü cildinin ikinci sayısı yayımlandı. Bu sayıda dört araştırma makalesi ve iki kitap incelemesi yer alıyor. Araştırma makaleleri, uluslararası göçün çeşitli yönlerini ele alıyor. Konular arasında öğretmenlerin uluslararası mesleki deneyimleri, Malezyalı öğrencilerin Endonezya’da sosyal medya aracılığıyla bağlantı kurma rolleri, Endonezyalı kadın göçmen işçilerin Türkiye'deki medya temsili ve İstanbul'daki uluslararası öğrencilerin ekonomik katkıları bulunuyor. Ayrıca, bu sayıda küresel diasporalar ve vatansızlık konularıyla ilgili iki derinlemesine kitap incelemesi de yer alıyor.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 4 Sayı 1 (2024)

    TJDS'nin dördüncü cildinin ilk sayısı yayımlanmıştır. Bu sayıda Türkiye'deki Suriyeliler örneğinde uluslararası göç ve istihdam ilişkileri, Broadmeadows'taki Türk diasporasının nostalji ve hikayeleri ile Türk medyasındaki Suriyeli öğrenciler üzerine üç araştırma makalesine yer verilmiştir. Ayrıca Almanya'nın İslam Politikası ve Türk Diasporasının Sosyal Güvenliğine İlişkin Yönetmelik konulu iki inceleme makalesi yer almıştır. Bu sayı aynı zamanda göç ve diasporaya ilişkin iki kitap incelemesi içermektedir.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 3 Sayı 2 (2023)

    TJDS'nin üçüncü cildinin ikinci sayısı yayımlanmıştır. Bu sayıda aldatılarak Türkiye'ye gelen Sahraaltı Afrikalı kadınların insan kaçakçılığı ve göçü, Afganistan'daki iç ve dış göçün sosyo-demografik faktörleri, nedenleri ve yararları, Almanya’daki Türk diasporasının siyasal katılımında STK'ların rolü konulu üç araştırma makalesine yer verilmiştir. Ayrıca Afrika Birliği göç yönetimi ile göç ve diaspora çalışmalarında diasporik sinemanın kullanımı konuları üzerine iki inceleme makalesi yer almıştır. Bu sayı aynı zamanda, göç ve diasporaya ilişkin üç kitap incelemesi içermektedir.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 3 Sayı 1 (2023)

    TJDS'nin üçüncü cildinin ilk sayısı yedi araştırma makalesi ve iki kitap incelemesi içermektedir. Almanya'daki Türklerin entegrasyonu, Türkiye'deki siyasi partilerin diaspora politikası, Türkiye'deki Afrika diasporası, Almanya'daki Türk STK'lar, AB göç politikası ve Rus çokkültürlülüğü işlenen konular arasındadır.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 2 Sayı 2 (2022)

    TJDS'nin ikinci cildinin ikinci sayısı bir tartışma, altı araştırma makalesi ve iki kitap incelemesi içermektedir. Düzensiz göç, kültürlerarası evlilik, anadilde eğitim, Güney Kore'nin diaspora politikası, Türkiye ve Azerbaycan'ın diaspora politikalarının karşılaştırılması bu sayıda ele alınan konular arasındadır.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 2 Sayı 1 (2022)

    TJDS'nin ikinci cildinin ilk sayısı dört makale ve altı kitap incelemesi içermektedir. Danimarka'daki Türk diasporası, Kazakistan ve Özbekistan'ın karşılaştırmalı diaspora politikaları, kimlik ve anadilde eğitim bu sayıda ele alınan konular arasındadır.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 1 Sayı 2 (2021)

    TJDS'nin birinci cildinin ikinci sayısı, Türkiye'den Almanya'ya göçün 60. yılı anısına Almanya'daki Türkler temasına odaklanmaktadır. Bu sayıda Almanya'nın İslam politikası, sosyo-mekansal yapılanma, polisle üçüncü nesil arasındaki ilişkiler, aidiyet ve ötekileştirme gibi çeşitli konuları kapsayan beş araştırma makalesi, iki inceleme makalesi ve dört kitap incelemesi yer almaktadır. Ayrıca bu sayı, diasporanın oy hakkı ve Mısır diasporasına ilişkin tartışmalar içermektedir.

  • Turkish Journal of Diaspora Studies
    Cilt 1 Sayı 1 (2021)

    Göç Araştırmaları Vakfı'nın Türkiye'de diaspora alanında yayımlanan ilk akademik dergisi olan TJDS'nin açılış sayısında diaspora kavramına ilişkin bir başyazı metni ve uzmanlarla yapılan 11 röportaj içermektedir. Ayrıca bu sayıda Türk diasporası ve diğer diasporaları ele alan beş araştırma makalesinin yanı sıra göç ve diaspora literatürüne katkıda bulunan yayınlanmış dört kitabın incelemesi yer almaktadır.